NIEUW! 3 daagse intensieve coaching in Andalusië!
Persoonlijk: Ontdek jezelf opnieuw in de Andalusische natuur
Koppels: Herontdek de liefde voor elkaar!


Hart gemaakt van afvalhout van houtjesbaai Curacuao 2011

Mijn Hart

Op mijn spontaan en impulsief initiatief zijn wij met ons gezin In de periode van 2010-2011 in Curaçao gaan wonen. Ik had de behoefte om iets te doen waar mijn hart warm van werd. Ik wilde later zeker geen spijt hebben dat ik mijn grootste wens had laten liggen. Ik werd er onrustig door. Ik wilde werken en wonen in het buitenland. Niks meer en niks minder.

Eenmaal daar zat ik na een drietal maanden in de ochtend op onze porch. De kinderen naar school en mijn man bezig met zijn hobby. Werk had ik niet. Ik werd leeg van binnen keek uit op ons mega grote zwembad en dacht: “Wat doe ik hier eigenlijk? Waarom ben ik zover van mijn geliefden thuis en wat levert me dit nu op?” Om de verveling voor te blijven ging ik dingen doen die ik thuis  in Nederland nooit gedaan zou hebben. Ik werd creatief en ging naar het strand om afvalhout te halen op HOUTJESBAAI. Een plek waar ik kon struinen, mijn hoofd leeg raakte, zonder benul van tijd, in alle rust met niemand om me heen en precies kon zijn wie ik wilde zijn.

Ik nam zoveel mogelijk houtjes mee in een schoendoos om er ooit nog iets mee te doen. Vier jaar later, als opdracht van de opleiding tot gecertificeerd coach, wist ik precies wat ik zou maken: Mijn hart gemaakt van dat bijzondere hout uit de periode dat ik IK weer werd. Tijdens het maken van dit hart gaf ieder houtje dat ik in mijn hand hield, terwijl ik het op gevoel op de juiste positie vast maakte, mij het vertrouwen dat het goed zat met mijn keuzes, mijn fouten, mijn verbeterpunten, mijn ongeduld, mijn liefde voor anderen, mijn spontaniteit en vooral met mijn eigen hart.

Ik voelde dat ik er iets mee moest doen; mijn hart is groot genoeg om voor mezelf te zorgen én anderen te begeleiden. Hieruit ontstond mijn eigen praktijk: Hart in Balans! 

Ook op zoek naar jouw passie? Ik hoor het graag. Mascha Knops